Kurser

Hur sätter man upp en gärdsgård på gammalt vis, så det blir rätt och riktigt gjort? Det lär du dig på Svenska Gärdsgårdars kurser i gärdsgårdsbygge. Vi håller kurser i gammaldags gärsgårdsbygge vår, sommar och höst. Vi arrangerar två typer av kurser:

 

Grundkurs i gärdsgårdsbygge - endagskurs med inriktning på praktik, heldag. På kursen går vi igenom grundläggande moment och historik, byggförberedelser, beredning av material till gärdsgården, samt att vi såklart också hägnar gärdsgård! 10-15 m brukar det bli byggt under en dag.

 

Fortsättningskurs - gärdsgårdar & grindar. Två dagar. För dig som har gått grundkursen eller har prövat på att hägna gärdsgård traditionellt tidigare. Förutom att resa gärdsgård bygger vi en grind enligt traditionell modell. Vi reser ca 25 m gärdsgård samt tillverkar en mindre grind till gärdsgården och monterar den på grindstolpar. Övernattning sker på kursplatsen i delad stuga/motsvarande eller på vandrarhem i närheten av kursplatsen.

 

 

Kursprogram vår-sommar 2018

 

April

-Grundkurs i gärdsgårdsbygge, 20 april. Heldag.

Hannagården, Sorunda.

Vi reser en långgärdsgård på traditionellt vis. Max 9 deltagare.

FULLBOKAD

 

 

Maj

-Fortsättningskurs i gärdsgårdsbygge. 19-20 maj, två heldagar.

Aspentorpet, Västerhaninge. Max 8 deltagare.

För dig som har gått grundkursen eller har prövat på att hägna gärdsgård tidigare. Vidareutveckla dina kunskaper i hägnadskonsten, förutom att resa trä-gärdesgård kommer vi här också att bygga en sk flät-gärdesgård, en traditionell grind samt en stätta över gärdesgården! Öppet för anmälan.

 

 

-Grundkurs i gärdsgårdsbygge, 11 maj. Heldag.

Bestorp, Småland.

Vi reser en långgärdsgård på traditionellt vis. Max 9 deltagare.

Ett fåtal platser kvar!

 

 

 

Juli

-Fortsättningskurs i gärdsgårdsbygge, 21-22 juli.

Bestorp, Småland.

För dig som har gått grundkursen eller har prövat på att hägna gärdsgård tidigare.

Öppet för anmälan.

 

 

 

Kursinfo, priser och anmälan

Varje kurstillfälle rymmer 6-9 deltagare, beroende på typ av kurs. Vi kan också skräddarsy en kurs/temadag för företag, skolor och organisationer med större eller mindre grupper, antingen på någon av våra fasta kursplatser eller på annan ort. Upplägget utformar vi tillsammans baserat på gruppens sammansättning. Gärdsgårdsbygge i grupp är en väldigt bra form av team-building!

 

För anmälan, prisuppgifter och mer information om kurserna, kontakta Mikael på e-post: mikael@svenskagardsgardar.se

Startpaket för kursdeltagare

Tänker du bygga en egen gärdesgård efter kursen? I så fall kan du beställa ett startpaket till ditt bygge och hämta upp detta i samband med kursen. I startpaketet, som är beräknat på sträckan 15 m, ingår 34 störar (ene eller gran), 5 stöttor samt 42 runda slanor. Virket ryms lagom på en vanlig släpkärra. Pris för startpaketet är 4000 kr. Priset gäller endast i samband med kurs och startpaketet måste bokas i förväg.

Rabatter:

Under hela 2018 ger vi 20 % rabatt på alla kurser för anställda inom försvarsmakten samt blåljusmyndigheter. Meddela detta vid kursanmälan. Anställning ska kunna styrkas.

Svenska Gärdsgårdar

-hantverk som det gjordes förr!

 

uppsättning av gärdsgårdar | renovering av gärdsgårdar | försäljning av gärdsgårdsvirke | grindar | kurser

Bilder från tidigare kurser

Här nedan finns bilder från tidigare kurser som Svenska Gärdsgårdar arrangerat.

Svenska Gärdsgårdar bygger och renoverar gärdsgårdar och grindar enligt gammal hantverkstradition - som det gjordes förr. Vi håller kurser i traditionellt gärdsgårdsbygge vår och höst. Kontakt: mikael@svenskagardsgardar.se

 

 

 

Svenska Gärdsgårdar 2018 © Copyright