Kurser

VÅRA KURSER I GÄRDESGÅRDSBYGGE

TEMADAG GÄRDSGÅRDSBYGGE - ENDAST GRUPPER

 

För dig/er som inte har någon tidigare erfenhet av att arbeta med gärdesgårdar. Detta är en endagskurs med inriktning på praktik under en heldag och bygger på att ni är en grupp som bokar. På kursen går vi igenom grundläggande moment och historik, byggförberedelser, beredning av material till gärdsgården, samt att vi såklart också hägnar gärdsgård! Ca 15 m brukar det bli byggt under en dag. Inga förkunskaper krävs, däremot krävs viss vana vid att arbeta med handverktyg. Vi är utomhus hela kursen, arbetet är stundtals fysiskt ansträngande. Kan endast bokas av förening/företag. Detta är en utmärkt aktivitet för en kickoff/ och teambuilding för grupper/företag.

 • 1-dags kurs, lämplig för tex hembygdsförening
 • går även att beställa som teambuilding-aktivitet
 • Arrangeras endast på beställning
 • Kan även hållas som fördjupning/ utbildning för personal inom landskapsvård

 

2-DAGARSKURS I GÄRDESGÅRDSBYGGE - GRUNDKURS

 

Vår tvådagarskurs är en intensivkurs med inriktning på praktik och egen utveckling. På kursen går vi under dag ett igenom grundläggande moment och historik, byggförberedelser, beredning av material till gärdsgården samt övar grunderna. Under dag två finslipar vi våra kunskaper och bygger vi intensivt hela dagen. Dessutom övar vi på att hantera olika typer av svårigheter som kan uppstå under bygget samt gör en öppning in till gärdesgården, alternativt en stätta. Inga förkunskaper krävs, däremot är det en fördel om du har viss vana vid att arbeta med handverktyg. Vi är utomhus hela kursen, arbetet är stundtals fysiskt ansträngande.

 

Aktuella kursdatum samt kursplatser hittar du lite längre ner på sidan.

 • 2 dagar, veckoslut
 • Arrangeras på följande platser:
  -Tärby, Vetlanda, Västerhaninge
 • Öva på att bygga olika modeller av gärdesgård

 

FORTSÄTTNINGSKURS I GÄRDESGÅRDSBYGGE

 

Två dagar. För dig som har gått grund- eller intensivkursen, eller har prövat på att hägna gärdsgård traditionellt tidigare. Vi reser olika typer av gärdesgård i varierad terräng, jobbar med olika typer av svårigheter samt bygger också en grind enligt traditionell modell och monterar den på grindstolpar.

 

Övernattning sker på kursplatsen i delad stuga/motsvarande eller på vandrarhem i närheten av kursplatsen. Aktuella kursdatum hittar du lite längre ner på sidan.

 • 2 dagar, veckoslut
 • Arrangeras på följande platser:
  -Tärby, Vetlanda, Västerhaninge
 • Öva på att bygga olika modeller av gärdesgård
 • Lär dig göra en traditionell grind eller öppning in till gärdesgården

VÅRA KURSER VÅREN 2020

3-4-5 APRIL VETLANDA

 

3-dagarskurs

i gärdsgårdsbygge

 

Kombinerad grund & fortsättningskurs utanför Vetlanda. Lär dig grunderna i gärdesgårdsbygge, öva på olika typer av gärdesgård samt bygg en grind in till gärdesgården. Möjlighet till övernattning på vandrarhem finns i närheten av kursplatsen. Pris 4500 SEK.


 

 

 

25-26 APRIL

TÄRBY

 

2-dagarskurs

i gärdsgårdsbygge

 

Var med om att bygga upp en fägata i den fina kulturmiljö som återskapas i Tärby där allt blir en helhet! Lär dig grunderna i gärdesgårdsbygge och öva på olika typer av gärdesgård! Möjlighet till övernattning finns i närheten av kursplatsen.

11-12 JUNI

SÖDERTÄLJE

 

2-dagarskurs

i gärdsgårdsbygge

 

Lär dig grunderna i gärdes-gårdsbygge, samt utveckla dina nya kunskaper under två dagar på Torekällbergets friluftsmuseum i Södertälje! Vi reser två typer av traditionell gärdesgård på gammalt vis.

Pris 3000 SEK. 

 

27-28 JUNI

UPPSALA

 

2-dagarskurs

i gärdsgårdsbygge

 

Lär dig grunderna i gärdesgårdsbygge, samt utveckla dina nya kunskaper under två dagar i kulturmiljön på Disagården i gamla Uppsala! Vi reser en traditionell gärdesgård med störar av ene och slanor som klyvs för hand med yxa. Pris 3000 SEK.
 

Du anmäler dig enkelt till någon av våra kurser ovan genom att klicka på "kursanmälan" !

 

Svenska Gärdesgårdar

-Hantverk som det gjordes förr!

 

Svenska Gärdsgårdar bygger och renoverar gärdsgårdar och grindar enligt gammal hantverkstradition - som det gjordes förr. Vi håller kurser i traditionellt gärdsgårdsbygge vår och höst.

 

Copyright 2020 © Svenska Gärdesgårdar

 

Kontakt

0704 61 80 85